Γενικές Ερωτήσεις
Τι εννοούμε με τον όρο θερμοδιακοπή;

Ανάμεσα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό προφίλ του αλουμινίου, παρεμβάλλεται ένα είδος PVC,το λεγόμενο πολυαμίδιο, το οποίο είναι κακός αγωγός της θερμότητας.
Μειώνει την μεταφορά της θερμότητας από και προς το εξωτερικό περιβάλλον, επιτυγχάνοντας σημαντική εξοικονόμηση στο κόστος θέρμανσης και ψύξης του χώρου μας.

Print Back to top
Γιατί να επιλέξω κουφώματα αλουμινίου;
  • Το αλουμίνιο είναι φιλικό προς το περιβάλλον και 100% ανακυκλώσιμο.
  • Τα κουφώματα αλουμινίου απαιτούν ελάχιστη φροντίδα.
  • Τα κουφώματα με θερμοδιακοπη σε συνδυασμό με τα κατάλληλα κρύσταλλα νέας γενιάς προσφέρουν υψηλή  θερμομόνωση και ηχομόνωση.
Print Back to top
Τι είναι περιμετρικός μηχανισμός;

Η πλέον αποδεδειγμένη λύση για καλύτερη αντιδιαρρηκτική προστασία είναι οι μηχανισμοί περιμετρικού κλειδώματος. Aφορμή ήταν οι ευρωπαϊκές προδιαγραφές των ανοιγο-ανακλινομενων μηχανισμών.
Οι μηχανισμοί της GU διαθέτουν αρίστη αντικλεπτική προστασία έως WK2.

Print Back to top
Τι είναι η σήμανση CE;

Η σήμανση CE συμβολίζει τη συμμόρφωση προς όλες τις υποχρεώσεις που επιβάλλονται στους κατασκευαστές για το προϊόν, δυνάμει των κοινοτικών διατάξεων που προβλέπουν την τοποθέτησή της.

Όταν η σήμανση CE τοποθετείται σε προϊόντα, αποτελεί δήλωση του φυσικού ή νομικού προσώπου που την έχει τοποθετήσει ή είναι υπεύθυνο για την τοποθέτησή της ότι το προϊόν συμμορφώνεται προς όλες τις εφαρμοστέες απαιτήσεις και ότι έχουν ολοκληρωθεί επιτυχώς οι κατάλληλες διαδικασίες αξιολόγησης της συμμόρφωσης.

Print Back to top
Ποια η σημασία των συντελεστών Uw, Uf, Ug;
  • Ug = Συντελεστής θερμοπερατότητας του τζαμιού.
  • Uf = Συντελεστής θερμοπερατότητας των πλαισίων.
  • Uw= Συντελεστής θερμοπερατότητας του κουφώματος. Eίναι ο ενεργειακός δείκτης του κουφώματος  που δείχνει τι ενέργεια πρέπει να ξοδέψουμε για να αντικαταστήσουμε τις θερμικές απώλειες που υφίστανται από το ανοίγματα  μας. Η μονάδα μέτρησης είναι W/m2K που σημαίνει πόσα W ενέργειας απαιτούνται για κάθε m2 παραθύρου με διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ εσωτερικού χώρου και εξωτερικού χώρου 1 βαθμού Κelvin. ή 1o C.
Print Back to top
Τι είναι οι ενεργειακοί υαλοπίνακες;

Ενεργειακό γυαλί νέας γενιάς (Low-Ε) είναι ένα διάφανο γυαλί, το οποίο έχει επίστρωση μικροσκοπικών μεταλλικών οξειδίων στη μία του πλευρά. Αυτή η επίστρωση δεν επιτρέπει τη μεταφορά θερμότητας από τον εσωτερικό χώρο του σπιτιού στον εξωτερικό περιβάλλοντα χώρο ή και αντίστροφα.

Print Back to top
Τι είναι οι ψευτοκασες; Χρειάζεται να τις τοποθετήσω;

Οι ψευτοκασες είναι ένα μεταλλικό πλαίσιο σε σχήμα «Π» κατασκευασμένο από γαλβανισμένη λαμαρίνα. Κρίνεται αναγκαίο να τις  τοποθετούμε μετά τα χτισίματα αλλά πριν το σοβάτισμα στις νεόδμητες οικοδομές και  μετά την αποξήλωση των παλαιών κουφωμάτων, ώστε να επιτύχουμε ευθυγράμμιση του ανοίγματος.

Print Back to top